Wat zijn chemische ankers en waar worden ze voor gebruikt?

Wat zijn chemische ankers?

Chemische ankers zijn een soort bevestigingsmiddelen waarmee het ene materiaal aan het andere wordt bevestigd. Ze werken door de twee materialen met elkaar te verbinden door middel van een chemische reactie. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in toepassingen waar traditionele bevestigingsmiddelen, zoals schroeven of spijkers, niet goed zouden werken. Chemische ankers kunnen worden gebruikt om allerlei materialen te bevestigen, waaronder metaal, beton, steen en baksteen

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten chemische ankers op de markt, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. De keuze van het juiste anker is essentieel voor een succesvolle installatie. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden zijn onder meer het type materiaal dat wordt bevestigd, het gewicht van het materiaal, de omgeving waarin het anker wordt gebruikt en de tijd die nodig is voor de installatie.

Chemische ankers zijn verkrijgbaar in zowel vloeibare als poedervorm. Het meest voorkomende type vloeibaar anker is een epoxyhars, die wordt gemengd met een verharder om een sterke verbinding tot stand te brengen. Poedertankers worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder acrylaten, silicaten en urethanen. Ze worden met water gemengd tot een slurry, die vervolgens in het gat wordt geĆÆnjecteerd.

Waar word het voor gebruikt?

Chemische ankers zorgen voor een sterke, permanente verbinding tussen twee materialen. Ze worden vaak gebruikt in de bouw en bij industriƫle toepassingen waar traditionele bevestigingsmiddelen niet goed zouden werken. Bij correcte installatie kunnen zij een duurzame verbinding vormen tussen twee oppervlakken.

 

Bron: Metain bv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *