Waarom valbeveiliging een must is bij bepaalde beroepen

 

Valbeveiliging is bij bepaalde beroepen een must omdat het letsel kan helpen voorkomen als iemand valt. Er zijn veel verschillende soorten valbeveiliging, en welk type u nodig hebt, hangt af van het specifieke werk dat u doet. Enkele veel voorkomende soorten valbeveiliging zijn:

Harnassen

Harnassen: Een harnas is een apparaat dat helpt de kracht van een val gelijkmatig over het lichaam te verdelen, wat letsel kan helpen voorkomen. Harnassen worden meestal gebruikt door werknemers die op hoogte werken.

Lanyards

Lanyards: Een vanglijn is een touw of kabel die aan een harnas is bevestigd en wordt gebruikt om de werknemer op een veilige plek vast te zetten. Vanglijnen kunnen worden gebruikt om vallen te helpen voorkomen, of ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van een valbeveiliging om een val te breken.

Ankers

Ankers: Een anker is een veilig punt waaraan werknemers hun vanglijnen kunnen bevestigen. Dit kan een balk, kolom of andere structuur zijn. Het anker moet het gewicht van de werknemer bij een val kunnen dragen.

Veilige werkmethoden

Veilige werkmethoden: Naast het gebruik van valbeveiliging moeten werknemers ook veilige werkmethoden volgen om vallen te voorkomen. Dit houdt onder meer in dat zij altijd een ladder moeten gebruiken als zij op hoogte werken, dat zij looppaden en trappen vrij van puin moeten houden en goed schoeisel moeten dragen.

 

Valbeveiliging is een belangrijk onderdeel om werknemers veilig aan het werk te houden. Als u de verschillende soorten valbeveiliging kent en weet hoe u ze op de juiste manier moet gebruiken, kunt u helpen bij het verminderen van het risico van letsel als er toch een val plaatsvindt.

 

Bron: rsnsafety

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *