Hoe Teamradio je kan helpen beter te communiceren op de bouwplaats

Er is niets erger dan je handen vol hebben en je hoofd naar beneden, om je vervolgens te realiseren dat je nodig bent aan de andere kant van het werkterrein. Of je nu een bouwvakker bent, een eerstehulpverlener, of iemand die gewoon moet kunnen communiceren terwijl je je handen vrij hebt, een teamradio is de perfecte oplossing.

Wat is het

Teamradio is een communicatiesysteem voor professionals die hun handen en hoofd vrij willen hebben tijdens het werk, waar je ook bent op de bouwplaats. Met een bereik tot 30 mijl hoef je je nooit zorgen te maken dat je buiten bereik bent als je moet communiceren. Communicatie via een druk op een knop zonder beperkingen in bereik en met een maximale flexibiliteit, om tijd te besparen en efficiënt te kunnen werken. Het kent daarnaast nog vele voordelen.

1. Verhoogde productiviteit

Als je een betrouwbare manier hebt om met je team te communiceren, kun je meer werk gedaan krijgen in minder tijd. Je hoeft geen tijd te verspillen met heen en weer lopen tussen verschillende werkplekken of schreeuwen om boven het lawaai uit te komen. Met een teamradiocommunicatietool kun je snel en gemakkelijk in contact komen met wie je nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt. Dit verhoogt de productiviteit doordat teams efficiënter kunnen werken.

2. Verbeterde veiligheidsomstandigheden

In veel bedrijfstakken is veiligheid een topprioriteit. Met een teamradiocommunicatiemiddel kan iedereen in het team gemakkelijk contact houden, wat betekent dat iemand altijd om hulp kan roepen als er een ongeluk of letsel optreedt. Dit is vooral waardevol in industrieën waar werknemers verspreid zijn over grote gebieden of werken onder gevaarlijke omstandigheden

3. Lagere bedrijfskosten

Teamradio communicatiemiddelen kunnen je bedrijfskosten helpen verlagen doordat er geen vaste lijnen of andere dure infrastructuur nodig zijn. Omdat ze gebruik maken van bestaande cellulaire netwerken zijn ze veel kosteneffectiever in gebruik dan traditionele tweerichtingsradio’s. Bovendien worden veel van deze hulpmiddelen geleverd met functies als GPS-tracking en groepsberichten, waarmee je nog meer geld kunt besparen.

4. Betere klantenservice

Als je bedrijf afhankelijk is van klantenservice, dan kan een teamradiotelefonietoestel een echte spelbreker zijn. Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt, kun je het hulpmiddel gebruiken om snel en gemakkelijk bestellingen van klanten door te geven van de voorkant van het huis naar het keukenpersoneel. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat bestellingen correct en op tijd worden uitgevoerd, wat leidt tot tevreden klanten

5. Grotere flexibiliteit en schaalbaarheid

Een ander groot voordeel van het gebruik van een teamradiocommunicatietool is dat het meer flexibiliteit en schaalbaarheid biedt dan traditionele tweerichtingsradio’s. Met de meeste tools kun je bijvoorbeeld naar behoefte gebruikers toevoegen of verwijderen, wat perfect is voor bedrijven die te maken hebben met seizoensgebonden schommelingen in de personeelsbezetting. Bovendien worden veel van deze hulpmiddelen geleverd met apps waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren, zelfs als ze zich niet op hetzelfde netwerk bevinden – ideaal voor bedrijven met werknemers op afstand of werknemers die vaak onderweg zijn

Als je ooit in een situatie bent geweest waarin je moest communiceren maar je handen niet vrij had, dan weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Met een teamradio kun je berichten ontvangen en verzenden zonder dat je je handen hoeft af te houden van waar je mee bezig bent. Dat betekent geen gemiste gesprekken meer, geen uitgevallen gesprekken en geen gemiste communicatie. Of je nu midden in een project zit of reageert op een noodgeval, teamradio helpt je in contact te blijven met iedereen die er toe doet.

Bron: teamradio.online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *