Wat kan je met je oudijzer doen?

Vooral met een verhuizing of een renovatie is er sprake van veel oudijzer, maar wat doe je met het oudijzer? Afval scheiden wordt met de dag populairder, het is dan ook echt een ware trend om duurzaam te gaan leven. Niet alleen wordt het plastic en karton van elkaar gescheiden, maar ook met oud ijzer wordt op een duurzame manier mee omgegaan. Je kan oud ijzer namelijk inleveren bij een recyclepunt. 

Gooi je oud ijzer niet weg

Als u oud ijzer heeft is het raadzaam om het te verzamelen en af te geven bij een recyclepunt, gooi nooit zomaar je oud ijzer weg dat is schadelijk voor het milieu. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar je bespaart er ook geld mee. Oud ijzer inleveren kan namelijk geld opleveren, Uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid en waar je het inlevert. Voor de exacte prijzen kan je kijken bij 123oudijzerprijs.nl. Tevens hangt de prijs ook af van het soort ijzer, niet al het ijzer zijn dezelfde materialen. 

Oud ijzer verzameld en nu?

Niet alle schroothandelaars hebben dezelfde werkwijze, maar over het algemeen gaat het wel op dezelfde manier te werk. De schroot is vaak zonder afspraak ook te bereiken om oud ijzer en overig grof vuil weg te gooien. Er is ook een mogelijkheid om oud ijzer op te laten halen, wanneer je niet in de gelegenheid bent het langs te brengen, omdat je geen vervoer hebt of om diverse andere reden. Als particulier maak je dan een afspraak en zorg je dat alles klaar ligt om afgehaald te worden. Zakelijk is er ook een mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor een container. Zo kan je zelf al het oud ijzer verzamelen en wanneer de container vol is die laten afhalen door de schroothandelaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *