4 factoren om in overweging te nemen bij het kopen van hijsbanden

Veiligheid speelt een cruciale rol bij het werken op bijvoorbeeld een bouwterrein in het hele land. Als je een bouwbedrijf runt, moet je voldoen aan specifieke voorschriften, zodat u niet aan de verkeerde kant van de wet staat en je werknemers tegen schade worden beschermd. Een van de belangrijkste veiligheidsproblemen die in een bouwbedrijf kunnen voorkomen is letsel door vallen.

Verscheidene valbeveiligingsmaatregelen regelen de veiligheid op de werkplek. Om vallen en daarmee gepaard gaande verwondingen te voorkomen, moet je de juiste soorten hijsbanden kopen en gebruiken bij alle hijswerkzaamheden. Aangezien er verschillende soorten hijsbanden zijn, vinden sommige mensen het moeilijk om de juiste te kiezen. Dit artikel belicht enkele van de factoren die je moet overwegen wanneer het tijd is om hijsbanden voor je bedrijf te kopen.

1. Gewicht en sterkte van de lading

Elke keer dat je verschillende soorten hijsbanden koopt voor allerlei werkzaamheden, is het belangrijk goed over het gewicht en de sterkte van de lading na te denken. Het is niet ongewoon dat een lading valt en breekt. Vooral als het niet goed is ondersteund vanaf de zijkanten. Gebruik sterke hijsbanden wanneer je met een zware lading te maken hebt. En zorg voor ondersteuning vanuit alle richtingen. Zijdelingse steun voorkomt vallen en daardoor verwondingen bij de werknemers op de bouwplaats.

2. Flexibiliteit van de touwen

Het is algemeen bekend dat hijsbanden met gelegeerde kettingen flexibel genoeg zijn en gemakkelijk kunnen worden uitgerekt door een zware last. Er zijn ook andere soorten hijsbanden die kunnen worden uitgerekt. Hoewel dit geen aantrekkelijke eigenschap is van hijsbanden, is het nuttig bij het aanpassen van het zwaartepunt van de last. Deze flexibiliteit voorkomt dat de last naar één kant overhelt, wat uiterst gevaarlijk is op de werkplek.

3. Sling Ratings

De meeste beschikbare hijsbanden hebben een etiket dat de specifieke gebruiksomstandigheden aangeeft. Sommige van de specifieke details die zullen worden aangegeven omvatten temperatuur, belasting, operationele omstandigheden, en hoe ze zijn bevestigd aan de lading. Zorg ervoor dat de hijsband die je koopt, voldoet aan de behoeften. Als deze niet op één lijn zitten, kan dit een ramp betekenen voor je werknemers.

4. Slijtage- en scheurweerstand

De hijsbanden worden blootgesteld aan zware omstandigheden. Letterlijk en figuurlijk. Daarom zijn tekenen van slijtage en scheuren een veel voorkomend probleem bij het gebruik van hijsbanden. Een periodieke keuring van onder andere dit soort materialen én machines kan veel problemen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *