Afvalcontainer echt nodig met verhuizen? Ja!

afvalcontainer

Ga je verhuizen, verbouwen of heb je gewoon een grote schoonmaak? Dan heb je in veel gevallen wel een afvalcontainer nodig. Al dat puin moet je wel ergens laten, en het is natuurlijk fijn als je een plek hebt waar je alles neer kan storten. Elke keer naar de milieustraat rijden is immers ook zo tijdrovend ;). Maar waar moet je op letten als je een afvalcontainer wil huren? Je leest het in dit artikel!

Tips als je een afvalcontainer gaat huren

Of je nou een afvalcontainer nodig hebt voor bouwwerkzaamheden, verbouwing of tuinrenovatie, het is altijd handig om er een te hebben. Tegenwoordig kan je ze huren of zelfs bestellen via internet, dus keuze genoeg! Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten voordat je er eentje huurt:

  1. Bepaal hoe groot de container moet zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die je denkt weg te gooien, moet je een grootte kiezen voor een container. Hoe groter, hoe duurder, dus let erop dat je het juiste formaat kiest.
  2. Weet wat voor afval je wil vervoeren en wat er in de afvalcontainer mag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  3. Controleer hoe lang de afvalcontainer mag blijven staan. Dit verschilt namelijk per gemeente en soms zelfs per straat. Het beste kan je dit even checken op de website van jouw gemeente.
  4. Huur de afvalcontainer op tijd. Lijkt me logisch, maar doe dit wel. Anders kom je in de knoop met het afval vervoeren.
  5. Vul de afvalcontainer tot maximaal 20 cm boven de rand. Ook dit lijkt me een logische: de afvalcontainer moet niet stampvol zijn. Hij moet natuurlijk ook weer vervoerd worden.
  6. Check of je een vergunning nodig hebt. In de meeste gevallen zal dit niet het geval zijn, maar altijd goed om te checken.
  7. Houd ruimte vrij voor een bouw- en sloopafval container. Met grotere projecten heb je niet één maar meerdere containers, bijvoorbeeld voor bouw- en sloopafval. Hou hier dus ruimte voor vrij als je meerdere containers gebruikt.

Wil je weten waar je precies een afvalcontainer bestellen kan? Je kan ze bijvoorbeeld huren of bestellen via een partij als Euromilieu.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *