Geld besparen met een pompschakelaar voor vloerverwarming

Vloerverwarming in huis is heerlijk. Lekker op je sokken of blote voeten rondlopen. Dit kan zelfs in de winter, als je vloerverwarming hebt. Vloerverwarming zorgt voor een behaaglijk gevoel binnenshuis. Een goed idee om dit aan te leggen dus. Vele mensen gingen je voor. Maar welke kosten brengt dit met zich mee? En wat is de slimste en goedkoopste manier om je vloer te verwarmen? 

 

Energie
Vloerverwarming kost veel energie. Een warmtepomp is het hele jaar in bedrijf. Ook als het zomer is. Dit komt omdat je de pomp niet zomaar stil kan zetten. Dit werkt bij alle pompen zo. Ook energie zuinige varianten blijven het hele jaar lopen.

 

Aanschaffen pompschakelaar
Wanneer je een pompschakelaar aanschaft kan je de warmtepomp ook uitzetten. Hierdoor zijn er verschillende voordelen. Je hoort niet de hele dag het geluid van de pomp. Dat is natuurlijk al erg prettig. Je verbruikt door de pompschakelaar ook minder stroom. Je bent dus zuiniger in je energieverbruik. Hoe groter je pomp hoe meer je verbruikt. Het gebruik van een pompschakelaar, zal je dan een grotere besparing opleveren.

 

Installatie pompschakelaar
Een pompschakelaar is zeer eenvoudig zelf te installeren. Je stopt de stekker in het sopcontact en steekt de stekker van de verdeler in je pompschakelaar. Meestal zit er nog een sensor bijgeleverd. De sensor moet je op de aanvoerleiding plaatsen. De binnenkomende temperatuur en de uitgaande temperatuur staan afgesteld op 28 graden. Hier hoef je dus verder niets aan te doen.

 

Hoe werkt een pompschakelaar?
Bij vloerverwarming draait de pomp de hele tijd. Ook als de temperatuur van het aangevoerde water koud is. De thermostaat regelt de aanvoertemperatuur. Als de gewenste temperatuur in je huis bereikt is, stopt de ketel met verwarmen. De warmtepomp blijft gewoon doordraaien. Een pompschakelaar bevestig je tussen de pomp en een stopcontact. De schakelaar stel je op een lagere temperatuur in dan de ingestelde temperatuur van de vloerverwarming. De sensor op de schakelaar meet de temperatuur van het water. De sensor zit op de aanvoerbuis. Als de ketel warm water geeft, blijft de pomp lopen. De vloer wordt nu lekker warm. Als de ketel stopt met het verwarmen van water, krijgt de sensor een signaaltje. Dit signaaltje zorgt ervoor dat de pomp stopt. Zo werkt een pompschakelaar.

 

Conclusie
Zoals hierboven beschreven is, is de aanschaf van een pompschakelaar voor vloerverwarming dus een goede aanschaf. Je bent duurzamer in je energie verbruik. Je bespaart geld. Het is een kleine investering. Het is niet al te ingewikkeld is om een pompschakelaar te installeren. Het is dus kort gezegd een zeer goede keuze om een pompschakelaar voor je vloerverwarming aan te schaffen!

Bron: superrenovatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *