Klusjesman inschakelen in huis

Even die duizendpoot over de vloer die alles even repareert wat er stuk is, is soms hard nodig. In een land vol met ZZP’ers moet ‘de man die alles kan’ toch te vinden zijn. Ook al kan die man net zo goed een vrouw zijn.

 

Snel

Vaak is het niet alleen de handigheid van de klusjesman wat ervoor zorgt dat het karwei rap geklaard is. Een klusjesman uit Eindhoven komt over het algemeen aanrijden met een busje waar alles inzit, en parkeert het busje dichtbij de klus. In dat busje zit alleen professioneel gereedschap van goede kwaliteit, zeg maar; de droom van de doe-het-zelver. Door de routine en de ervaring en combinatie met het goede materiaal gaat een klus snel en efficiënt. En als het gaat zoals het moet gaan, blijft het uitgevoerde werk goed.

 

Allround of gespecialiseerd?

Er zijn weinig klusbedrijven meer die alles doen in en rond het huis. Vaak hebben ze een specialisme, en doet de klusjesman bijvoorbeeld alleen maar laminaatvloeren leggen. Soms heeft een klusbedrijf connecties. Dit is handig. Dus stel er moet een nieuwe keuken geplaatst worden; de klusjesman kent iemand die handig is met water en elektriciteit en een ander die heel goed tegels kan lijmen of zetten. Dan neemt de klusjesman het karwei aan, nadat eerst de twee collegae zijn geweest voor het water, elektriciteit en tegels. De keuken wordt geplaatst met alle garanties, en je krijgt hiervoor één factuur. De klusjesman zelf betaalt diegene die het water en elektriciteit geregeld heeft en de tegelzetter. Over het algemeen leveren zulke klusbedrijven wel de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs!

 

Vrije beroepen

Helaas leven we weer in een tijd dat iedereen die denkt dat hij of zij een troffel vast kan houden, dat diegene dan zichzelf metselaar kan noemen. Om die reden is de tijd van beunhazen weer volledig terug van weggeweest. Dan is er, vooral met bouwklussen, veel aanbod van Oost Europese vaklieden waar soms de norm anders is. Het lastige is dat de kans groot is dat die Poolse schilder prachtig werk verricht, en die Nederlander niet. Maar de kans is even groot dat het net andersom is. Om een klusjesman in te schakelen in huis, moet je dus opletten. Het beste is via je eigen netwerk uitzoeken wie goed werk levert. Misschien was er onlangs iemand bezig bij het bedrijf waar je werkt, en heeft die het goed gedaan? Misschien bij vrienden of familie? Of bij iemand verderop in de straat? Zo voorkom je dat je een beunhaas over de vloer krijgt die net zoveel stuk maakt als goed. Als je een klusjesman in gaat schakelen voor in huis, zorg dat het een goede is.

Bron: actief-klussenservice.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *