Tips voor het verkopen van je huis

Dus je bent er klaar voor om je huis te verkopen. Terwijl 2020 misschien een moeilijke start heeft gekregen, is het verkopen van je huis om verder te gaan op je volgende avontuur een manier om de citroenen van het leven om te zetten in een zoete kruik limonade.

Het maakt niet uit wat er nog meer gaande is in de wereld, de verkoop van je huis is altijd een big deal. Je hebt waarschijnlijk talloze herinneringen daar, en je hebt tijd, geld en moeite besteed waardoor het een speciale plek is. Vergeet niet, als verkopen het juiste is voor jou en je familie, is het de moeite waard(Bron: www.seivda.nl)!

Laten we beginnen!

Een pvc vloer

1. Zoek een goede makelaar.

Makelaars zijn een dubbeltje een dozijn. Daarom heb je niet zomaar een makelaar nodig. Je hebt de juiste agent nodig. Zoek iemand die je super veel helpt, onderhandelt over de beste deal en je huis snel verkoopt! Zo verleidelijk als het is om een familielid, een vriend uit de kerk, of je neef je te laten helpen, neem altijd een doorgelicht professional in armen die ervaring heeft en die uw huis kan verkopen voor het meeste geld in de kortste tijd!

2. De prijs van je huis voor de verkoop.

Onthoud dit: je huis is alleen de waard wat kopers bereid zijn te betalen. Daarom moet je objectief nadenken over de waarde van je huis. Als je lang genoeg in je huis hebt gewoond om herinneringen te maken, kunnen die sentimentele banden je oordeel vertroebelen. Dus, vasthouden aan de feiten, laat een schatting maken door professionals wat je huis waard is.

De beste manier om de waarde van je huis te bepalen is om een makelaar te vragen om een vergelijkende marktanalyse (CMA) uit te voeren. Dit gratis rapport vergelijkt je huis met andere huizen in je buurt die vergelijkbaar zijn in omvang, hebben vergelijkbare functies, zijn momenteel op de markt, of zijn verkocht in de afgelopen maanden. De vergelijking stelt je makelaar in staat om nauwkeuriger te voorspellen wat kopers voor je huis zullen betalen, voor meer informatie over rapporten kan je terecht bij seivda.nl.

3. Stel een tijdlijn in, in hoe snel je je huis verkocht wilt.

Haal het meeste uit de weken en maanden voorafgaand aan de verkoop van je huis. Als je een idee hebt van wanneer je je huis openbaar te koop wilt zetten, zorg dan dat je een to-do lijst hebt die je je tegen die tijd al hebt afgewerkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *