Het is tijd om alle kleine klusjes in je huis eens aan te pakken!

Ben je de komende tijd veel thuis? Heb je weekends zonder afspraken, of zelfs een vakantie zonder plannen? Dan is dit een goed moment om eindelijk al die kleine klusjes in huis eens te gaan doen. Van die karweitjes die niet eens echt lastig zijn, maar je wel even tijd kosten. Dingen waarvan je al maanden of misschien zelfs jaren denkt ‘oh ja, dat moet ik nog even doen’, maar waar je nog steeds niet aan bent toegekomen. Dingen waar je je al tijden aan ergert, die nu echt moeten gebeuren. Niets houdt je tegen, ga lekker aan de slag!

Wat moet er gebeuren?

Er is bijna geen huis te vinden waar géén klusjes wachten om nu eindelijk eens opgepakt te worden. Er is altijd wel een deurkruk die een beetje los zit, een plafond dat wel weer eens een nieuwe laag verf kan gebruiken, een kraan die druppelt of een schilderij dat maar niet recht wil hangen. Alhoewel het veelal niet om heel ingewikkelde klusjes gaat, zijn het juist dit soort dingen die in veel huishoudens lang blijven liggen. Het zijn geen wereldschokkende zaken, geen gebreken die direct hersteld moeten worden om schade te voorkomen. Geen enorme lekkages die niet te negeren vallen of ruiten met een barst erin. Nee, het zijn van die dingen die weliswaar vervelend zijn, maar je verder niet erg hinderen in je dagelijks leven. Die je prima kunt negeren, of zelfs kunt vergeten, zeker als je geen zin kunt opbrengen om er iets aan te doen.

Want alhoewel het geen lastige, grote klussen zijn, kosten ze je wel tijd. Je moet er misschien de juiste materialen voor in huis halen, met gereedschap aan de slag. Net iets te ingewikkeld om even in een verloren momentje te doen. Daarom is het goed om eens een lijst te maken van al dit soort klusjes. Wat ligt er nu al tijden op je te wachten? Waar erger je je aan, wat moet er gebeuren? Maak een lijst, liefst in volgorde van belangrijkheid, en noteer ook direct welke materialen je nodig hebt om ze uit te kunnen voeren. 

Zorg dat je alles in huis hebt

Al die kleine klusjes werk je het best achter elkaar af. Zorg dus dat je alles in huis hebt voor de klussen op je lijst. Niets is zo vervelend als tijdens het klussen ontdekken dat je toch weer even naar de bouwmarkt moet omdat je nog iets mist. Sla alle ijzerwaren die je nodig hebt in één keer in, en check vooraf ook of je al het gereedschap dat je nodig hebt in huis hebt. Zeker als je veel klussen te doen hebt, kan accu gereedschap een goede investering zijn. Het maakt je werk een stuk minder zwaar, en je bent bovendien een stuk sneller klaar. 

Zijn alle klussen van je lijst af? Dan is het tijd om ervan te genieten! Zorg er vanaf nu voor dat je het direct weer noteert als je ergens een klein gebrek constateert, dan kun je als je weer eens een paar dagen vrij hebt meteen weer aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *