Ik wil een pvc vloer leggen

Een pvc vloer

Je hebt een pvc vloer gekocht en om de kosten te drukken wil je de vloer zelf leggen. Dat snappen wij helemaal. In dit artikel vind je een stappenplan hoe je een PVC vloer het best kunt leggen. We beginnen met een oproep dat je eerst moet kijken wat voor PVC vloer je hebt gekocht. Er zijn namelijk verschillende soorten zoals kliktegels, kliklaminaat of zelfs pvc vloeren die je moet lijmen. Dit in je achterhoofd houdende kun je de stappen verder volgen om een pvc vloer te leggen.

 

Stap 1

Meet je vloer op waar de pvc vloer moet komen te liggen. Meten is weten! Zorg ervoor dat je genoeg vloer hebt gekocht en door goed te meten verminder je het snijverlies.

 

Stap 2

Maak de ondervloer goed schoon. Deze moet je eerst goed stofzuigen waarna je een primer op de vloer moet aanbrengen. Deze primer zorgt ervoor dat de egaline (wanneer een plak PVC vloer hebt) goed hecht. 

 

Stap 3

Het is belangrijk dat de vloer egaal is. Wanneer je een klik vloer hebt kun je deze stap overslaan. Bij een plak vloer moet je dus egaliseren met een primer. Je kan na het egaliseren minimaal 5 uur niet op de vloer lopen en nadien moet de vloer geschuurd worden. Na het schuren moet deze nogmaals schoongemaakt worden.

 

Stap 4

Laat de vloer voor het leggen 24 uur in de ruimte acclimatiseren. Hierdoor komt deze op kamertemperatuur waardoor je niet voor verassingen komt te staan.

 

Stap 5

De vloer leggen of lijmen. Als je gaat lijmen is het goed om eerst nog te walsen. Hierdoor hecht de vloer nog beter en heb je er langer plezier van. Moet je leggen? Dan kan het werk beginnen en plaats je de pvc vloer in je ruimte. Succes!!

Wil je meer weten over het leggen van de pvc vloer of wil je een professional inhuren om dit te laten doen? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *