Wat is landmeten?

Wat is landmeten?

Een korte geschiedenis

Een recente herbeoordeling van Stonehenge (ca. 2500 v.Chr.) Suggereert dat het monument is uitgezet door prehistorische landmeters met behulp van pen- en touwgeometrie. Landmeetkundige technieken bestaan ​​gedurende een groot deel van de geschiedenis in het oude Egypte, toen de rivier de Nijl de oevers overstroomde en de landbouwgrenzen wegvaagde, werden de grenzen hersteld door een touwstretcher of landmeter door de toepassing van eenvoudige geometrie.

Wat is landmeten?

Landmeetkunde is de kunst en wetenschap van het vaststellen of herstellen van hoeken, lijnen, grenzen en monumenten van onroerend goed (land) op basis van geregistreerde documenten, historisch bewijs en huidige praktijknormen. Landmeetkunde omvat ook bijbehorende diensten zoals analyse en gebruik van onderzoeksgegevens, onderverdelingsplanning en -ontwerp, het schrijven van wettelijke beschrijvingen, kaarten, constructie-indeling en precisiemetingen van hoek, lengte, oppervlakte en volume. Dit kan onder andere worden gedaan door zzp’ers, of door een bedrijf zoals Boon Landmeten.

Een van de belangrijkste rollen van de landmeter is het vinden van de grens van iemands eigendom. Die grens wordt beschreven in juridische documenten en de landmeter volgt die beschrijving en lokaliseert de grens op het fysieke land en markeert deze, zodat de eigenaar weet welk land hij / zij bezit.

Landmeetkunde is deels archeologie en deels privé-detective. Deze combinatie levert onafhankelijke informatie op die uw eigendomsrechten beschermt. Het liefst wordt dit gedaan door een expert in deze sector, zoals boon-landmeten.nl

Zo weet u zeker dat het werk vakkundig wordt uitgevoerd, omdat het vaststellen van de grenzen belangrijk is voor elk grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *