Dit is waarom je voor elementenbanken moet kiezen

Modulaire banken worden ook wel elementenbanken genoemd en wat het principe van de bank eigenlijk al verraadt. Het is een bank namelijk die uit verschillende onderdelen bestaat en waarbij je de elementen los kunt verplaatsen, onafhankelijk van elkaar. Het meest prettige aan deze banken is dat je alle elementen kunt plaatsen zoals ze bij jouw interieur passen. Doordat de meeste banken op pootjes staan kun je ze makkelijk verplaatsen en schuiven. Hieronder nog meer redenen waarom je voor een elementenbank moet kiezen. 

Elementenbanken staan bekend om hun wendbaarheid

Je woonkamer opstelling aan kunnen passen is prettig en met het gebruik van elementenbanken is alles mogelijk. Als je bijvoorbeeld visite hebt dan kun je op een makkelijke wijze de elementen op een andere manier in de kamer plaatsen, waardoor je niet één bank hebt, maar ook nog losse stoelen. Zo heeft iedereen een eigen plekje in de ruimte. Zodra iedereen naar huis is kun je van de losse elementen weer één bank maken om met het gezin knus bij elkaar te zitten. 

Bij veel elementenbanken zit ook een losse hocker die je los kan laten aansluiten zonder leuning. Maar deze kan je ook geweldig gebruiken als salontafel waarop je bijvoorbeeld een groot dienblad kwijt kunt. Zo heb je niet standaard een salontafel in je ruimte staan, maar kun je per dag en moment variëren naar wat jij nodig hebt. 

Met elementenbanken raak je nooit uitgekeken op je woonkamer

Het anders indelen van je woonkamer maakt ook dat je nooit uitgekeken raakt erop. Soms is het fijn om bijvoorbeeld in de winter een andere opstelling te hebben dan in de zomer. En om nu twee banken aan te schaffen is wel een beetje onhandig, want waar laat je die ene bank die je niet gebruikt? Doordat je met losse elementen werkt kun je ervoor kiezen om een L-bank te maken, maar deze kan je zowel linksom als rechtsom plaatsen, net wat jij mooi vindt of wat past. Zo heb je geen twee banken nodig en heb je eindeloos plezier van je aankoop. Met de verandering van accessoires kun je eenvoudig een nieuw interieur creëren. 

Kies verschillende kleuren en stoffen voor jouw elementenbank

Als je een bank gaat uitkiezen, dan ga je meestal voor één kleur en stof. In sommige gevallen kun je nog details in een andere kleur aanschaffen of je maakt je bank af met een andere kleur kussen. Het voordeel van elementenbanken is dat je kan afwisselen met kleuren en stoffen. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en je interieur, maar door het gebruik van verschillende materialen krijg je een speels effect en kun je dingen juist mixen of een knus hoekje creëren door een hoekbank te vormen. 

Elementenbanken zijn dus om meerdere redenen een goede keuze en eigenlijk zijn ze tijdloos. Door het variëren van opstellingen, stoffen, kleuren, maar ook het eenvoudig verplaatsen naar één geheel maakt de bank geschikt voor mensen die ruimte willen besparen in hun kamer maar op sommige momenten toch losse stoelen nodig hebben voor bijvoorbeeld visite. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *