Laat je meubels op maat maken!

Heb je ook wel eens een meubelstuk aangeschaft, maar bleek het uiteindelijk net niet in je woning te passen? Dan kun je dat gemakkelijk oplossen door meubels op maat te laten maken. Vooral als je weinig ruimte in je woning hebt kan het flink veel verschil maken door je meubels wat in te korten. Zo heb je geen last meer van vervelende uitstekende hoekjes en kun je je woning efficiënter inrichten. 

De vele voordelen van op maat gemaakte meubels

Stel je voor: je hebt eindelijk het perfecte meubelstuk gevonden. Je was al maanden op zoek en het klopt aan alle kanten. Het enige nadeel is dat je net een paar centimeter tekort komt in je woning om het meubelstuk een mooi plaatsje te geven. Vooral in kleine woningen en appartementen dien je rekening te houden met de ruimte die je hebt. Je wilt alles mooi inrichten, maar je moet genoeg ruimte overhouden om nog door je huis te kunnen navigeren. Dan is het toch eeuwig zonde dat je om die reden mooi meubilair moet laten staan? Om dit probleem op te lossen kun je meubels op maat laten maken. Zo past je tafel, bank of tv-kast altijd perfect in je woning. 

 

Naast efficiëntie genereert het op maat maken van meubels nog meer voordelen. Als je bijvoorbeeld niet blij bent met de afwerking van een meubelstuk, dan kun je dit gemakkelijk laten aanpassen. De kleur en houtsoort kunnen door professionals zo worden aangepast. Ook kun je ervoor kiezen om de deuren van een kledingkast te verwijderen en er een open kast van maken. Een andere mogelijkheid is om opbergkastjes en schuine afwerking te geven. Kortom, de personalisatie mogelijkheden zijn eindeloos als je meubels op maat laat maken. 

Zelf meubels op maat maken? Dat kan!

Het is natuurlijk een mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het maken van meubels op maat. Zo timmeren mensen vaak zelf een boeken- of kledingkast in elkaar. Voordat je de materialen gaat halen bij de bouwmarkt is het van belang dat je alles juist hebt opgemeten. Bij de bouwmarkt kun je alles op maat laten snijden, dus je berekeningen moeten tot in de puntjes kloppen. Wees je ervan bewust hoeveel ruimte je hebt en bekijk je mogelijkheden. Zorg dat je een realistisch plan hebt voordat je aan de slag gaat. 

Meubels op maat laten maken door professionals

Het inkorten van een bureau of tafel kun je zonder problemen zelf doen. Als je echter wat wil veranderen aan de afwerking van een meubelstuk, dan is het beter om een professional in te schakelen. Aanpassen die wat complexer kun je beter afhandelen door een expert, anders loop je het risico dat het meubelstuk verprutst wordt door je eigen acties. Professionals als Jan Frantzen hebben de juiste tools in huis en kunnen precies aanleveren wat je zoekt. 

 

Tegenwoordig kun je ook meubels op maat samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld online je eigen kledingkast ontwerpen. Geef de grootte aan en kies zelf de hoeveelheid lades uit. Ook kun je voor een schuine afwerking kiezen en dan bepalen aan welke kant de kast schuin moet lopen. Zo past de kast perfect in je woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *