Wat is het effect van kalk in het water?

Kalk in het water heeft een aantal nadelige effecten. Een van de meest zichtbare effecten is het ontstaan van vieze en hardnekkige kalkaanslag. Natuurlijk is dat niet het enige nadelige effect, in dit blog zullen we wat verder ingaan op de andere effecten. 

Effect op gezondheid

Allereerst is het goed om te vermelden dat kalk in het water niet direct schadelijk is voor je gezondheid. Als mens zijnde is kalk nodig voor gezonde botten en tanden, toch wordt deze kalk verkregen via onze voeding en niet vanuit het water. 

Zoals net al benoemd is kalk niet direct schadelijk voor je gezondheid, toch heeft de kalk wel invloed op je huid. Voornamelijk een gevoelige huid kan problemen ondervinden van de kalk, het kan voor de langere termijn zorgen voor eczeem. 

Effect op huishoudelijke apparaten

Naast effecten op mensen zorgt kalk ook voor nadelige effecten bij huishoudelijke apparaten. De levensduur van diverse huishoudelijke apparaten wordt aanzienlijk aangetast door kalkaanslag. Dit zijn apparaten als waterkokers, wasmachines en koffiezetapparaten. Naast dat kalkaanslag er vies uit ziet bij deze apparaten is het ook nog eens slecht voor de apparaten. Wanneer dit namelijk vaak voorkomt zullen de apparaten minder lang meegaan. Hierdoor zullen ze sneller vervangen moeten worden, en deze apparaten zijn niet de goedkoopste in aanschaf. 

Afrekenen met kalk in water

Ondanks dat kalk in het water niet direct schadelijk is, zorgt het op de langere termijn wel voor schade. Zo gaan huishoudelijke apparaten een stuk minder lang mee en een gevoelige huid kan op langere termijn last krijgen van eczeem. 

Maar hoe reken je nu af met kalk in je water? Dit kan met een waterontharder, dit is een apparaat dat aangesloten kan worden aan de waterleiding waardoor het water rechtstreeks gefilterd wordt op kalk. Meer informatie over een waterontharder is te vinden op waterontharder-expert.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *