Wat te doen tegen verstoppingen in de badkamer?

Heerlijk om de dag te beginnen door onder een warme of frisse douche te springen. Of even de badkuip vol te laten lopen na een lange dag werken en u onder te dompelen in het heerlijke water. Maar dit kan ook op een grote teleurstelling uitlopen, als blijkt dat de afvoer in uw badkamer verstopt is. U wilt natuurlijk dat de verstopping in de badkamer zo snel mogelijk verholpen wordt.

Wat kunt u doen als er een verstopping in de badkamer is?

Het is begrijpelijk dat u niet voor elk probleem een loodgieter wilt bellen. Niet alleen om kosten te besparen, maar ook omdat het voor een kleine verstopping in de badkamer niet meteen nodig is. Als de verstopping niet al te hardnekkig is, kunt u hem vaak zelf verhelpen.

Soms kan de verstopping verholpen worden door de afvoer grondig schoon te maken. Open het afvoerputje en verwijder al het vuil. Als de verstopping niet verholpen is, dan zult u iets anders moeten proberen.

U kunt ook een vloeibare ontstopper gebruiken om de afvoer te ontstoppen. Omdat chemische middelen schadelijk zijn voor de mens, het milieu en de leidingen, is het aan te raden dat u die middelen niet gebruikt. U kunt een vloeibaar ontstoppingsmiddel gemakkelijk zelf maken door zuiveringszout in een emmer met warm water te mengen. Dit spoelt u vervolgens door de verstopte afvoeren. Als het goed is, verdwijnen al de achtergebleven zeepresten en haar. In plaats van soda kunt u ook water met azijn mengen en dat door de afvoer gooien. Dit heeft soortgelijk effect en kan de verstopping verhelpen. 

Hulp nodig?

Is de verstopping nog steeds niet verholpen of wilt u er toch niet zelf aan beginnen, dan kunt u altijd de hulp van een loodgieter inschakelen. Een loodgieter staat vaak binnen een half uur bij u voor de deur om de verstopping in de badkamer op te lossen. Woont u in Leiden of omgeving? Dan kunt u loodgieter Leiden te allen tijde inschakelen. Loodgieter Leiden staat bekend om zijn deskundigheid, ervaring en klantvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *