Tips om te besparen op de renovatiekosten van uw huis

Gebruik bij het vaststellen van een verbouwingsbudget deze tips om je kosten zo laag mogelijk te houden. Doe het sloopwerk zelf, bespaard geld met slopen, maar je kan ook oud ijzer en aluminium zelf inleveren, dan krijg je weer geld ervoor Op www.kh-metals.nl vind je diverse informatie zoals de aluminium prijs, maar ook waar je terecht kan. In dit artikel vind je tips wat je kan doen om de kosten van een renovatie zo laag mogelijk te kunnen houden. 

Zelf slopen

Als je kasten verwijdert of tegels ophaalt als onderdeel van je renovatie, overweeg dan om het werk zelf te doen. Zolang er geen expertise vereist is, is dit een goede manier om de arbeidskosten te verlagen en behoorlijk wat geld te besparen.

Zelf materialen bestellen

Je aannemer zal je waarschijnlijk een uurtarief in rekening brengen om de boodschappen voor je te doen en kan zelfs een toeslag in rekening brengen. Wees duidelijk over je plannen, zodat je aannemer weet dat je die verantwoordelijkheid zelf op je neemt.

Wees je eigen projectmanager en schilder

Als je extra onderaannemers voor je project moet inhuren, interview en selecteer ze dan zelf in plaats van dat je hoofdaannemer het doet. Wanneer je het zelf doet is de kans kleiner dat er verkeerde informatie wordt overgebracht. Een kamer door een schilder te laten verven kost toch al vaak een paar honderd euro. Wanneer je dit zelf doet bespaar je enorm op de kosten van de renovatie, die kosten hoef je dan niet mee te rekenen in je budget waardoor je meer geld overhoudt voor andere dingen. 

Geef items een tweede leven

In plaats van alles gloednieuw te kopen, moet je indien mogelijk gebruikte of opgeknapte artikelen ophalen. Dit kan je uitgaven voor apparaten en afwerkingen aanzienlijk verminderen.Door het doe-het-zelf projecten blijf je binnen je renovatiebudget. Verzamel schroot, je kunt namelijk geld krijgen voor het recyclen van oude metalen. Door deze zorgvuldige stappen te nemen om de kosten van elk onderdeel van de renovatie te plannen en te verlagen, kan je de renovatie binnen het door jou vastgestelde verbouwingsbudget moeten kunnen voltooien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *