Keuken verbouwen? Let dan op deze ‘vergeten’ zaken

Ben je je huidige keuken helemaal zat, bevalt de uitstraling ervan niet meer of merk je dat je keuken aan het eind van zijn latijn is, dan wordt het tijd voor een opknapbeurt. Belangrijk is dat je voor jezelf eerst wel nagaat of je een compleet nieuwe keuken moet installeren of dat het volstaat om de huidige keuken te renoveren. Het aanschaffen van een volledige nieuwe keuken is namelijk een stuk prijziger dan het renoveren van je huidige keuken. Maak daarom een lijst van wat er aan vervanging toe is en werk die dan langzaam af.

 

Ventilatie

Ventilatie is zo’n onzichtbaar ding dat soms nog wel eens vergeten wordt. Ga na of je ventilatiesysteem nog naar behoren werkt of dat hij (deels) vervangen moet worden. Wie weet ben je wel toe aan een nieuwe spirobuis 100 mm of volstaat het om alleen je spirobuis 45 graden te vervangen. Weet je niet zeker of je ventilatiesysteem aan vervanging toe is, laat er dan een erkend installateur naar kijken.

 

Elektra

Wanneer je je keuken gaat renoveren, is het ook wijsheid om je elektra na te laten kijken. Werkt alles nog zoals het moet? Zitten alle wandcontactdozen nog wel op handige plekken of mis je juist op bepaalde plekken stopcontacten? Neem dan gelijk de stoppen in de stoppenkast mee in je ronde, of in de ronde van de elektricien.

 

Afvoer

Als je dan toch bezig bent met van die zaken controleren die je vaak vergeet, of alleen maar aan denkt als het te laat is, laat dan ook gelijk een loodgieter naar je afvoernetwerk kijken. Ziet het er allemaal nog goed uit, moet het alleen even schoongemaakt worden of is het ook aan een opknapbeurt toe?

Kookgedeelte

Wanneer je je keuken gaat verbouwen, is het ook handig om na te denken of je huidige manier van koken (gas, elektrisch, keramisch of inductie) nog wel volstaat. Misschien vormt juist de manier van koken wel de reden van de renovatie en heb je dat al helemaal uitgeplozen. Zo niet, dan is het zeker handig om ook mee te nemen in het lijstje met zaken om na te kijken en over na te denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *