Welke keuzes in vloerverwarming zijn er?

Er zijn twee soorten vloerverwarming waar huiseigenaren uit kunnen kiezen, elektrische vloerverwarming en water-vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming staat bekend als droge vloerverwarming en water-vloerverwarming is ook wel bekend als natte vloerverwarming.

 

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming werkt door een reeks elektrische draden onder het vloeroppervlak, maar boven de vloerisolatie te installeren. Dit noemen we de het infrezen van vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is vaak verkrijgbaar als een mat van draden, zodat ze gemakkelijk uit te rollen zijn, en gebruikt netstroom om de warmte gelijkmatig te verspreiden. Er wordt gebruik gemaakt van een matsysteem, omdat dit zorgt voor een gelijke spreiding van de draden om koudere plekken te voorkomen.

 

Water vloerverwarming

Water-vloerverwarming is hetzelfde concept als elektrisch, alleen met waterleidingen die zijn aangesloten op de ketel en een verdeelstuk. Het leidingwerk wordt door een loodgieter boven de vloerisolatie gelegd en vervolgens aangesloten. Het is belangrijk om in deze gevallen rekening te houden met het belang van vochtbestendige isolatie of buisisolatie om de efficiëntie van isolatie en het systeem zelf te behouden en te verhogen.

 

Is vloerverwarming de moeite waard?

Vloerverwarming is een extra uitgave voor een huis dat al radiatoren of een of andere vorm van verwarming heeft, dus mensen vragen vaak ‘Is het kiezen voor een vloerverwarming het waard?’. De kosten van het installeren en kopen van de vloerverwarming zijn niet alleen de enige maatstaf voor de waarde ervan, want vloerverwarming is echt een luxe product. Voor sommige mensen betekent het gemak van het verwijderen van radiatoren in hun hele huis, dat vloerverwarming de moeite waard is. In een design bewust huis waarbij het verwijderen van een radiator een bad mogelijk maakt, in plaats van alleen een douche, is dit zeker de moeite waard.

Heb je interesse in het laten plaatsen van een vloerverwarming? Bezoek dan eens de website van Triple A Verwarming voor meer informatie. Ga naar https://tripleaverwarming.nl/ of maak een afspraak voor een informatiegesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *