DE GEVAREN VAN SLECHT ONDERHOUDEN AIRCONDITIONING OP HET WERK

Een goed onderhouden airconditioningsysteem kan uw kantoor of werkplek een breed scala aan voordelen bieden; Door de temperatuur te regelen, kunnen u en uw medewerkers comfortabel, tevreden en dus productief blijven. Regelmatig onderhoud van de mobiele airco is echter altijd van vitaal belang, aangezien een beschadigd systeem een ​​reeks negatieve gevolgen kan hebben.

Hoewel er veel voordelen zijn van perfect werkende airconditioningsystemen, zijn de taken en functie ervan eigenlijk allebei heel eenvoudig; om de temperatuur in een kamer te regelen. Een defecte eenheid faalt vaker wel dan niet bij deze taak, waardoor de temperatuur in een kamer enigszins of extreem on-evenwichtig zal worden. U hoeft niet op kantoor te werken om te erkennen dat persoonlijke temperatuur een dramatisch domino-effect op de productiviteit kan hebben. Een omgeving die te warm of te koud is, kan werknemers afleiden van hun taken, waardoor ze op hun beurt minder productief worden.

In tegenstelling tot verwarmingssystemen, zorgt het proces van het koelen van lucht voor veel vocht en condensatie, die functionerende units afvoeren. Een defecte unit kan echter sporen van vocht achterlaten in het interieur. Deze donkere, warme, vochtige ruimtes zijn perfecte broedplaatsen voor bacteriën en andere schadelijke micro-organismen. Dit kan onaangename geuren veroorzaken en de efficiëntie van het apparaat verminderen. Erger nog, de airconditioning kan deze ziektekiemen in uw kantoor verspreiden zodat uw werknemers kunnen inademen, waardoor ze mogelijk kwetsbaar worden voor allergieën en astmaproblemen. Symptomen zijn onder meer neusproblemen, jeukende ogen, hoofdpijn, misselijkheid of ademhalingsmoeilijkheden. Als een van deze symptomen zich voordoet, moet u onmiddellijk een technicus bellen.

Hoewel sommige items op deze lijst misschien dramatisch klinken, is er gelukkig een gemakkelijke manier om ze te vermijden. Het enige dat nodig is, is regelmatige service en onderhoud van airconditioningsystemen door een Klimarent technicus. Zelf een airco huren? Kijk dan voor meer informatie op onze site of bel voor een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *