Elektrische heftrucks kopen? Dit zijn de voordelen!

Elektrische heftrucks kopen geniet vandaag de dag een aanzienlijke populariteit. In het verleden was er sprake van veelvuldig gebruik van heftrucks uitgerust met een verbrandingsmotor. Tegenwoordig wordt er door steeds meer bedrijven gekozen voor een exemplaar die elektrisch aangedreven wordt. Dat is het gevolg van tal van interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Ben jij ook benieuwd op welke voordelen je op dit vlak allemaal kan rekenen? Dan is het zeker een interessante keuze om even de hieronder terug te vinden informatie nog door te nemen. Wij hebben alle voordelen van een elektrische heftruck immers op deze pagina voor je verzameld. 

Je kan rekenen op een ergonomische rijervaring 

Het eerste voordeel verbonden aan de keuze voor een heftruck elektrisch heeft te maken met het feit dat er een zeer ergonomische rijervaring kan worden gerealiseerd. Voor heel veel mensen die menig aantal uurtjes door hebben gebracht op een door brandstof aangedreven heftruck geldt dat ze zullen kunnen getuigen dat dit vaak niet echt heel comfortabel was. Door te kiezen voor een elektrisch exemplaar komt daar verandering in. Dat is het gevolg van de aanzienlijk stillere motor, maar daarnaast is het eveneens zo dat je kan rekenen op veel minder trillingen in vergelijking met een traditionele heftruck die rijdt op brandstof. Spreekt dit jou ook wel aan en wil je graag een zo ergonomische mogelijke rijervaring kunnen realiseren? Dan zal de keuze voor elektrische heftrucks ook voor jou zonder twijfel al vrij snel gemaakt kunnen worden. 

Met elektrische heftrucks kan je eenvoudig rijden

Door te kiezen voor elektrische heftrucks is het mogelijk om te kunnen rekenen op een veel eenvoudigere rijervaring. Als je zou kiezen voor een exemplaar aangedreven door brandstof zal je tot de vaststelling komen dat je ook nog rekening dient te houden met de koppeling. Deze ontbreekt bij een elektrisch exemplaar waardoor het besturen van een dergelijke heftruck heel wat eenvoudiger wordt. Het spreekt voor zich dat dit er in de praktijk zomaar voor zou kunnen zorgen dat meer mensen zich aangetrokken zullen voelen tot het gebruik van een dergelijke heftruck. 

 

Be Green Techniek | De specialist in elektrisch

 

Goed voor het milieu en lagere kosten

Naast de bovenstaande voordelen brengt de keuze voor een heftruck elektrisch aangedreven nog heel wat andere troeven met zich mee. Om te beginnen, bij elektrische heftrucks is het natuurlijk zo dat er een voordeel mee wordt gerealiseerd voor het milieu. Dat voordeel is uiteraard het gevolg van het feit dat er geen schadelijke brandstoffen meer zijn vereist. In plaats daarvan werkt de heftruck volledig elektrisch. Is de accu leeg? Dan heb je bovendien altijd de mogelijkheid om deze on-site terug op te laden. 

Verder is het zo dat er ook financiële voordelen verbonden zijn aan de keuze voor elektrische heftrucks. Als je kiest voor het aanschaffen van een heftruck elektrisch zal je tot de vaststelling komen dat er sprake is van aanzienlijk minder mechanische componenten. Dit heeft als gevolg dat ook de vaste kosten voor het jaarlijks onderhoud een stuk lager uit zullen vallen in vergelijking met de traditionele alternatieven die nog op brandstof werken. Ook dat is ontzettend belangrijk om rekening mee te houden als je kiest voor een elektrische heftruck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *