Hoe een schuifdeur te repareren

Schuifdeuren zijn een geweldige aanwinst voor elk huis. Ze bieden gemakkelijke toegang tot je achtertuin of terras en laten natuurlijk licht binnen. Maar wat doe je als je schuifdeur vastloopt of lawaai begint te maken? Hier zijn een paar tips voor het repareren van een schuifpui.

3 tips voor het repareren van je schuifpui

1. Probeer eerst WD-40 of een ander smeermiddel te gebruiken op de rails van de deur. Als de rails droog zijn, kan dit ervoor zorgen dat de deur blijft hangen of lawaai maakt bij het openen en sluiten. Gewoon wat smeermiddel op de rails spuiten zou het probleem moeten verhelpen.

2. Als de rails nog steeds niet goed werken, moet je ze misschien bijstellen. Dit is een eenvoudige reparatie die je zelf kunt doen met een schroevendraaier. Draai gewoon de schroeven los die de rails op hun plaats houden en stel ze bij tot de deur weer soepel glijdt.

3. Als je schuifdeur je nog steeds problemen geeft, moet je misschien de rollen vervangen. Dit is een meer betrokken reparatie, maar het is nog steeds iets dat je zelf kunt doen. Verwijder gewoon de oude rollen en plaats er nieuwe voor in de plaats. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten, zodat de deur niet weer van de rails loskomt.

Tot slot

Schuifdeuren zijn een geweldige toevoeging aan elk huis, maar ze kunnen af en toe problemen geven. Als je schuifdeur blijft hangen of lawaai maakt, probeer dan WD-40 of een ander smeermiddel op de rails te gebruiken. Als dat niet werkt, kun je proberen de rails bij te stellen met een schroevendraaier. En als al het andere faalt, kun je altijd nog zelf de rollen vervangen. Met deze eenvoudige tips werkt je schuifdeur in een mum van tijd weer als nieuw!

Bron: https://foramen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *