Bouwtechnische rapportage voor woningen

Een bouwkundige keuring is er niet voor niets. Deskundigen voeren deze keuringen uit. Met diverse meetapparatuur wordt een pand van onder tot boven bekeken en getest. Vocht is gevaarlijk voor een woning en uiteindelijk ook voor ons lichaam. Tussen vloerdelen en dakbalken kunnen er schimmels ontstaan met alle gevolgen van dien. Een bouwtechnisch rapport geeft inzicht in de huidige staat van een pand maar ook in de verwachte levensduur ervan. Houten vloerdelen hebben niet het eeuwige leven evenals dakspanten en het voegwerk tussen de bakstenen. Vocht in muren is op het eerste gezicht misschien niet waarneembaar. Optrekkend vocht of vocht van een daklekkage kan een pand flink aantasten wat weer gevolgen heeft voor de verkoopprijs. Wanneer een taxateur achterstallig onderhoud tegenkomt kan het verplicht worden gesteld om een keuring te laten uitvoeren. Met behulp van een bouwkundige wordt de keuring verricht en deze is één jaar geldig.

Mankementen door bouwkeuring aan het licht

Oudere panden hebben ieder hun zwakke kanten. Door de tijd heen staat een woning bloot aan alle weersinvloeden. Steunbalken onderin de woning kunnen zwaar aangetast worden door vocht en gaan rotten. Een huis kopen met een bouwtechnische keuring is veilig en beschermt de koper tegen onvoorziene uitgaven. Gasleidingen lopen onder woningen door en wanneer er beschadigingen ontstaan kan de situatie levensgevaarlijk worden. Met de juiste meetapparatuur kan er niet alleen vocht worden gemeten in de delen van een woning, maar er kunnen ook gaslekken door worden ontdekt. Veel huishoudens functioneren inmiddels stroom en niet meer op gas. Ook de stroomleidingen verouderen en kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Het is belangrijk om een technische keuring voor een huis te laten plaatsvinden. Inmiddels is er ook een energielabel bijgekomen. Woningen worden op deze manier gecategoriseerd en in kaart gebracht. Rotte balken en gescheurde muren worden gesignaleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *