Welke verschillende soorten steigers zijn er?

Steigerwerk

Om een klus uit te voeren die zich op een zekere hoogte bevindt, is het noodzakelijk om een steiger te gebruiken. Het is dan niet meer mogelijk om gebruik te maken van enkel een trap of een ladder. Echter zijn er verschillende soorten steigers die elk worden gebruikt voor een ander soort Steigerwerk. Als onervaren klusser weet je misschien niet welke soort voor wat wordt gebruikt en wat de soorten precies inhouden. Dan is deze tekst voor jou. Wij gaan jou namelijk in het kort vertellen welke soorten steigers er zijn en waar deze allemaal voor worden gebruikt. Zo weet je precies welke bouwsteiger jij nodig hebt voor jouw klus.

 

Een steiger die vooral buiten wordt gebruikt

Er zijn steigers die voor zowel binnen als buiten kunnen worden ingezet. Echter is het gebruikelijker om ze enkel voor buiten te gebruiken, omdat daar de meeste klusjes op een grote hoogte wordt gedaan. Een rolsteiger is een zeer eenvoudige steiger die je eenvoudig van plek kunt verplaatsen. De steiger heeft namelijk meerdere wielen zitten aan de onderkant, die je tijdens het klussen natuurlijk op de rem kunt zetten. Zo kun je veilig werken op een hoogte, maar weet je wel dat het veilig is. De steiger kan ook binnen gebruikt worden voor in grote ruimtes en zalen. In huis past dit vrijwel nooit en is deze niet geschikt.

 

Een steiger om binnen klusjes te doen

Natuurlijk zijn er ook steigers die wel voor binnen kunnen worden gebruikt. Zo heb je bijvoorbeeld de kamersteiger, waarbij de naam al doet vermoeden dat deze steiger voor gebruik binnenshuis is. Het voordeel van een kamersteiger is dat deze erg eenvoudig op te zetten en af te breken is. dat moet ook wel, want ruimtes in een woning zijn vaak niet al te groot en een grote steiger kan al gauw de hele ruimte innemen. Er zijn verschillende soorten bouwbedrijven die steigerwerk aanbieden, zoals Mulderij Bv

Wij hopen dat je door het lezen van deze blog een beter beeld hebt van wat steigerwerk is en de verschillende soorten steigers. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *