Het gebruik van Douglas hout

In de wereld heb je enorm veel verschillende soorten bomen. Dit betekent dus ook dat er heel wat verschillende houtsoorten zijn. Hout wordt gebruikt in allerlei projecten, meubels en nog veel meer. Doordat er veel verschillende houtsoorten bestaan, is het dus ook mogelijk om te kijken naar de kenmerken van de verschillend soorten wanneer je hout nodig hebt. Een van de mogelijkheden die we steeds vaker zien is het Douglas hout

 

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een van de hardste naarlhoutsoorten die we in Europa hebben. Het hout is afkomstig van de Douglas spar. Het wordt gezien als een enorm sterke houtsoort. Dit zorgt er dan ook voor dat Douglas hout ingedeeld wordt in duurzaamheidsklasse drie. Deze duurzaamheidsklasse betekent dat het hout in projecten zo ongeveer 10 tot 15 jaar mee gaat in goede staat. Echter is dit natuurlijk alleen zo wanneer je het hout op de goede manier weet te onderhouden. Dat het zo duurzaam is komt door de grote hoeveelheid kernhout in het binnen. Dit is enorm hard en dus ook stevig.

 

Gebruik van Douglas hout

Eigenlijk zien we dat Douglas hout op veel plekken kan worden gebruikt. Bij bijna al je klussen en meubels kan het worden toegepast. Doordat Douglas hout twee kleuren heeft, vinden veel mensen het ook erg mooi om te zien. Maar door de stevigheid zien we dit hout regelmatig op vlonders, overkappingen en bruggetjes. Ook binnenshuis wordt het wel eens gebruikt als vloer of wandbedekking.

Op www.houtdirect.nl kan het gehele assortiment Douglas hout vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *