De diensten van een schoonmaakbedrijf

Schoonmaakbedrijf Antwerpen

Als je een bedrijf met een eigen pand in Antwerpen hebt, is het verstandig om een schoonmaakbedrijf Antwerpen in te huren. Zo ben je zelf geen tijd en moeite kwijt aan schoonmaken en weet je zeker dat je pand schoon en fris is. Wanneer je online op zoek gaat naar een schoonmaakbedrijf, zul je er waarschijnlijk achter komen dat komen dat de keuze reuze is. Het is daarom belangrijk om allereerst goed te kijken waar je een schoonmaakbedrijf voor wilt inhuren. In principe zijn er twee soorten schoonmaak, reguliere schoonmaak en specialistische reiniging. Wat beide termen precies inhouden, lees je hier.

De werkzaamheden van reguliere schoonmaak

Bij reguliere schoonmaak gaat het vaak om periodieke schoonmaak van ruimtes, zoals kantoren. Hierbij kun je denken aan een schoonmaakbedrijf dat iedere ochtend vroeg langs komt. De reguliere schoonmaak omvat alle dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. In principe is er niet sprake van ruimtes die ernstig vervuild zijn. Onder reguliere schoonmaak vallen werkzaamheden zoals stofzuigen, dweilen van vloeren, schoonmaak van sanitair en het stofvrij maken van werkplekken en meubilair. Daarnaast kun je ook verwachten dat plinten worden afgenomen, vensterbanken worden schoongemaakt en prullenbakken worden geleegd. Natuurlijk kun je in overleg met het schoonmaakbedrijf ook nog eventuele andere taken uitbesteden aan de schoonmakers van het schoonmaakbedrijf. 

Wat valt er onder specialistische schoonmaak?

Specialistische schoonmaak, zoals schoonmaakbedrijf Antwerpen, is reiniging die buiten de dagelijkse en/of periodieke schoonmaak valt. Het gaat hierbij dus om erg grondige klussen of klussen die maar eens in de zoveel tijd voorkomen. Vaak hebben we het dan over eenmalige of kortdurende schoonmaak. Je kunt hierbij denken aan de eenmalige schoonmaak van een woning of appartement, wanneer deze erg vervuild is en grondige schoonmaak noodzakelijk is. Soms kan het ook om een extremere klus gaan, zoals de schoonmaak bij brand-, rook- of waterschade. Verder vallen ook werkzaamheden als verwijdering van nicotineaanslag en rooklucht onder specialistische schoonmaak. Afhankelijk van het schoonmaakbedrijf kan het om verschillende diensten gaan. De informatie hierover vind je op de desbetreffende website, bijvoorbeeld die van C-Maxi Flyteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *