Zo creëer je schaduw voor de zomerse dagen

Het is alweer februari en dat betekent dat de lente om de hoek staat. Met een beetje geluk hebben we dit jaar weer een prachtige lente met veel zonnige dagen. Het is dus de hoogste tijd om je huis en tuin weer zomerproof te maken. Vergeet dan ook niet om te denken aan hoe je deze zomer schaduw in je tuin gaat creëren. In dit artikel geven we je wat inspiratie hoe je dat kan doen.

Markiezen

Allereerst heb je de mogelijkheid om markiezen op te hangen. Markiezen hang je boven je ramen op waarmee je de zon volledig kan blokkeren. Hierdoor blijft het zomers lekker koel binnen. Een nadeel van markiezen is dat ze enkel de zon buiten je huis houden en verder niet ook voor schaduw zorgen in de tuin. Wel geven markiezen een leuke sfeer aan de woning. 

Uitvalscherm

Een andere optie is het laten monteren van een uitvalscherm. Uitvalschermen monteer je aan huis en zorgen voor zowel schaduw in de tuin, als dat ze de zon buiten de woning houden. Je kan ervoor kiezen om een handmatig uitvalscherm te laten monteren of een elektrische. Een elektrisch uitvalscherm is makkelijker in gebruik, maar niet altijd mogelijk. Laat je daarvoor goed adviseren bij een erkende specialist.

Knikarmscherm

Als laatst heb je de mogelijkheid om een knikarmscherm te laten monteren. Ook knikarmschermen zorgen voor schaduw in de tuin en bij ramen waardoor het binnen koel blijft. Je kan kiezen een handmatige besturing of een elektrische. 

Nog op zoek naar een manier om schaduw te creëren? Neem dan eens een kijkje op de website van rainbow sol voor hun uitgebreide assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *