Samenwerking met een externe partij verbeteren: 3 tips!

Als projectmanager in een bouwproject werk je samen met veel externe partijen. Het is dan ook een hele gave om te zorgen dat al deze samenwerkingen soepel verlopen. Je bent afhankelijk van anderen en een slechte communicatie kan het proces vast laten lopen. Echter kan een samenwerking eenvoudiger worden gemaakt. Prostream heeft drie tips hiervoor!

 

Tip 1: Bepaal samen doelen

Wanneer je met anderen samenwerkt, dan is het belangrijk dat je allebei weet waar je naartoe werkt. Wanneer je niet dezelfde visie hebt, zul je niet het optimale resultaat kunnen neerzetten. Het is dus belangrijk om samen met de externe partij van tevoren doelen te bepalen. Waar wil je naartoe werken en hoe gaat dit gebeuren? Het antwoord op deze vraag zorgt voor een duidelijker beeld van het project.

 

Tip 2: Alles afspreken

Niet alleen doelen moeten worden bepaald, maar ook andere zaken moeten goed worden besproken. Zo is het belangrijk dat beide partijen hun taken goed weten, zodat opdrachten niet blijven liggen. Als iedereen weet wat zijn rol in het proces is, dan kan iedereen naar zijn persoonlijke doelen toewerken. Zo verspreid je de verantwoordelijkheid binnen het project.

 

Tip 3: Let op alles

In een bouwproject gebeurd het vaak genoeg dat niet alles loopt zoals het zou moeten lopen. Kijk van tevoren dus ook kritisch naar het plan. Wat kan er fout gaan? Is hier een plan B voor? Wat hebben we hiervoor nodig? Om hierop te anticiperen zorg je voor een snel herstel van fouten.

 

Een DMS helpt je ook nog eens om de documentatie eenvoudig met de externe partij te delen. Zo blijft alles overzichtelijk voor iedereen. Op prostream.app kan je hier meer over lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *