Waar blinkt een industriële lijm in uit?

Bij een industriële lijm denk je misschien aan een product dat gebruikt wordt in de industrie, bijvoorbeeld als montagelijm of bij het assembleren van onderdelen. Dat klopt, maar toch worden sommige industriële lijmen ook gewoon in en om huis gebruikt. In dit artikel lees je meer over de veel voorkomende eigenschappen van industriële lijmsoorten.

Secondelijm

Misschien ben je al in het bezit van een industriële lijm. In de meeste woningen is wel een tube lijm of twee te vinden. Meestal zal dit gaan om hobbylijm of secondelijm voor snelle reparaties. En deze laatste lijmsoort is een industriële lijm, ook wel bekend als snellijm of Cyanoacrylaatlijm (CA lijm).
Gebruik je deze lijm wel eens? Dan zul je weten dat je hier vliegensvlug hele sterke verbindingen mee maakt. Daarbij kun je secondelijm gebruiken op heel veel verschillende materialen. Denk aan rubber, hout, leer en metaal.

Extra sterke verbinding

Voor het maken van verbindingen die extra sterk moeten zijn, worden vaak industriële lijmproducten gebruikt. In het geval van secondelijm heb je een zeer krachtige lijm in huis die binnen enkele seconden droogt. Vaak gebruik je deze lijm voor het maken van kleine verbindingen en reparaties. Secondelijm vult geen kiertjes op. Daarom is het belangrijk dat de twee elementen die je wilt verbinden goed op elkaar aansluiten.

Uiteenlopende materialen verbinden

CA lijm is één van de vele industriële lijmen die ingezet worden voor het maken van krachtige verbindingen. Daarnaast blinken industriële lijmen ook uit in het maken van verbindingen tussen heel diverse materialen. En dan met name die materialen die lastig te verlijmen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aluminium. Ook zijn er verschillende metaalsoorten die lijmbestendig lijken. Maar met de juiste industriële lijm kun je ook deze materialen gewoon met elkaar verbinden.

Bestendig tegen invloeden van buitenaf

Industriële lijmen zijn naast sterk ook heel bestendig tegen allerlei omstandigheden. Hierbij kun je denken aan weersinvloeden, zoals vocht, kou en warmte. Daarnaast is er de bestendigheid tegen uv-straling wat voor meer reguliere lijmen een struikelblok is. Verder zijn er speciale industriële lijmen die bestendig zijn tegen hitte.

Advies

De meeste industriële lijmen worden gebruikt in de industrie en het bedrijfsleven en kun je niet zomaar in de bouwmarkt kopen. Een industriële lijm die wel veel in en om huis wordt gebruikt is secondelijm. Ben je op zoek naar een lijm met speciale eigenschappen of een lijm om een specifieke verbinding te maken? Win dan advies in bij een expert op dit gebied. Een lijmspecialist kan jou adviseren welke reguliere of speciale lijm het beste past bij jouw verbinding vraagstuk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *