Deuren die passen bij jouw interieur

Bij de inrichting van een woning wordt vaak volop aandacht besteed aan het uitzoeken van passende meubels. De meubels spelen immers een belangrijke rol bij het creëren van de sfeer in huis. Maar naast deze meubels leveren ook de deuren in huis een bijdrage aan de uitstraling van je woning. Deuren kunnen een interieur echt maken of breken. Kies daarom voor deuren die passen bij jouw interieur en maak hiermee de inrichting compleet.

Jouw deur zelf samenstellen

De invloed van een deur op de uitstraling van een woning is groter dan veel mensen denken. Zo kan een mooie deur jouw interieur helemaal ophalen en kan een oude en vervallen deur de inrichting teniet doen. Een mooie passende deur is dus essentieel voor jouw interieur. Wanneer je een deur uit gaat zoeken, zal je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt namelijk geheel naar wens zelf een deur samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of de binnendeuren naar links of naar rechts moeten draaien. En wil je dat de deuren licht doorlaten of juist niet? Dit zijn allemaal aspecten waarover je zelf kunt beslissen. Uiteraard kun je daarnaast ook zelf de gewenste afmeting, kleur en het type deurklink bepalen. 

Deuren in verschillende stijlen

Omdat de deuren een belangrijk onderdeel van het interieur vormen, is het zaak om de deuren met grote zorgvuldigheid uit te zoeken. Welke deur past nou écht bij jouw interieur? Bestaat jouw inrichting uit klassieke meubelstukken? Dan is het mooi om te kiezen voor een bijpassende klassieke deur. Heb jij een Scandinavische inrichting? Dan is het doortrekken van lichte kleuren en eenvoud in de deur wellicht een passend idee. Ook wanneer je beschikt over een industriële inrichting zijn er bijpassende deuren verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een robuuste stalen binnendeur. Dit type deur betreft een echte eyecatcher en is dankzij de stoere uitstraling goed te integreren in een industriële inrichting.

Voor welke afwerking kies je? 

Bij het samenstellen van jouw droomdeur zijn de mogelijkheden met recht heel divers te noemen. Je kunt naast de uitstraling van de deur ook de afwerking van de deur zelf bepalen. Vind jij het voldoende dat jouw binnendeur bestaat uit één boardvlak? Dan volstaat de basisafwerking. De kwaliteit van deze deur is goed, maar de uitstraling ervan is basic. Dit type deur wordt één keer in de grondverf gezet. Je kunt daarnaast ook kiezen voor deuren die bestaan uit twee boardpanelen en voorzien worden van twee lagen grondverf. En als derde afwerkingsoptie is er de massieve deur die volledig wordt afgelakt. Voor welke deur kies jij?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *