Het vinden van de juiste dakbedekking

“Een dak boven je hoofd hebben”. Het spreekwoord zegt het al: een dak is een essentieel gedeelte van een huis. Het zorgt ervoor dat er vanuit buitenaf niks naar binnen kan komen en dat regen goed wordt afgestoot. Voorwaardelijk hiervoor is wel goede dakbedekking. Dit artikel vertelt je meer over wat dakbedekking precies inhoudt.

Wat is dakbedekking?

Dakbedekking kun je zien als een extra bescherming op je dak. Het is een soort van laag die wordt aangebracht door een dakbedekkingsbedrijf, zoals bijvoorbeeld dakbedekking van Eerd, en zorgt ervoor dat je huis goed bestand is tegen regen, sneeuw en zon. Dakbedekking is meestal gemaakt van harde materialen maar de keuze is eindeloos. Kies voor een neutrale look bijvoorbeeld voor dakpannen maar ga voor een wat chiquere look voor stro of hout.

Hoe lang gaat dakbedekking mee?

Hoe lang dakbedekking mee gaat is afhankelijk van verschillende aspecten. Zo maakt het verschil of je een plat dak of pannendak hebt. Op een plat dak valt alles direct op de oppervlakte waardoor het kwetsbaarder is dan een pannendak. Daarbij is het materiaal van dakbedekking ook erg belangrijk. Dakbedekking dat bestaat uit PVC, een kunststof, gaat rond de 25 jaar mee maar dakbedekking dat bestaat uit rubber gaat al 4o jaar mee. Verder heb je zelf ook invloed op de lengte van je dakbedekking. Het is belangrijk om regelmatig, ongeveer 2 keer per jaar, een dakdekker langs laten komen die dit kan inspecteren. Of je nu in Tilburg of Amsterdam woont; op veel plekken zitten wel dakdekkers. Dakbedekking van Eerd zit bijvoorbeeld ook in Tilburg: dakbedekking tilburg

Hoeveel kost dakbedekking?

Prijzen voor dakbedekking variëren en hangen en staan natuurlijk ook met het soort materiaal waarvoor je kiest. Veel dakbedekkingsbedrijven maken vaak een prijs op maat analyse waardoor ieder een specifieke prijs betaalt. Wel kan over het algemeen worden gezegd dat  prijzen variëren van 60 tot 120 euro per vierkante meter. Een rubber dakbedekking dat bijvoorbeeld erg lang meegaat is bijvoorbeeld ook duurder dan een PVC dak omdat dit laatste minder lang meegaat.

We hopen dat we je de juiste handvaten hebben meegegeven en dat je nu meer informatie hebt over dakbedekking. Succes bij jouw zoektocht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *